Работа в Германия

След като сте решили да работите в Германия, вероятно имате много въпроси. Какво прави страната, известна със своята бира и колбаси, толкова привлекателна за работа? Какви са предимствата и какво трябва да взема предвид? 24/7 drive е в състояние да ви помогне. Тук можете да намерите редица предимства на работата в Германия.

Отношенията между работодатели и служители

В Германия отношенията между работодатели и служители са добре уредени по така нареченото трудово право. Благодарение например на колективните трудови договори (Tarifverträge) се укрепва правната позиция на служителите. Това важи и за служители от чужбина.

Здравна осигуровка

Всеки, който живее или работи в Германия, е задължен да участва в схемата за здравно осигуряване, за да покрие разходите например за болнично лечение, консултации от общопрактикуващ лекар или закупуване на лекарства. Въз основа на принципа на солидарност (всеки живеещ в Германия плаща и допринася за общите разходи за здравеопазване), всеки има право и на основни медицински грижи.

Пенсионна схема

За да ви осигури доходи в бъдеще, правителството е подготвило пенсионен план. Той е включен в немския план за социално осигуряване.

Искате ли да знаете повече? Моля, свържете се с нас!

Искате ли да научите повече за работата в Германия? Моля, свържете се с 24/7 drive. Ние сме повече от готови да ви помогнем и да отговорим на всички ваши въпроси. Моля, попълнете формата за контакт и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.

Намерете мечтаната работа с 24/7 drive